Eclipse Cross Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
2020 eclipse cross 3
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My rear parking sensors are not working is it possible i could have accidentally turned them off in settings or is this not possible thank you
 

·
Registered
Joined
·
379 Posts
Mmmmm not sure about the Moz I'll have read up of the handbook, as there is something in the back of my mind about that.
 

·
Registered
Joined
·
379 Posts
On checking my handbook Moz I have not come across a control switch for the Parking Sensors, so it looks as if there is something amiss.
However if you had experienced a heavy overnight frost which covered the Sensors, this could cause them to stop working until the frost cleared.
Will keep red through and see if any other information transpires.
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
I'm not talking about the RCTA-Rear Cross Traffic Alert system, but on the back up camera where you see the red line, at what point would I hear a beep/warning that I am too close to bumping something as I have not heard anything since?
 

·
Registered
2020 eclipse cross 3
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Thanks telferstr I will see if it comes right but temp not freezing today
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
If you have rear parking sensors there will be a P switch for it on the right side of the steering wheel, but even if you turn them off they will come back on at next ignition cycle
 
  • Like
Reactions: Telferstr

·
Registered
Joined
·
379 Posts
That's what I was looking for, sure I had read something about that. I will need to go through the book again and see what section it is in, Certainly not in the section I was reading yesterday. Thanks very much for the information DDDJ..
 

·
Registered
2020 eclipse cross 3
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #8 ·
I can not see switch there is one for sonar but not for sensors the rear sensors where working prior to snow and ice
 

·
Registered
2020 eclipse cross 3
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Just seen a video sensors may not be working due to moisture in the sensors said to spray with WD40 to drive out the moisture and protect will give it a go when stops raining .( also thanks for the heads up DDDJ about the switch )
 

·
Registered
Joined
·
379 Posts
The switch has an orange coloured glow light which is on when the switch is in the operating position.
The P switch No.15 is in the second row, beneath the switch row Nos.9(for the Head Up Display) to 12, as shown on page1-03 in the handbook. Details of its operation can be found on page 6-106.
You may have nudged the switch without knowing and turned the warning sound off accidently Moz. Hopefully that is all it is. I'm assuming your handbook will have the same page numbers. I know, it is dangerous to assume;).
 

·
Registered
2020 eclipse cross 3
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Thanks everyone it was turned on i sprayed the sensors with WD40 which must have driven out any moisture and now back up working at least we have all gained a new fix , ( good old WD 40 ) thanks everyone for your help keep safe
 
1 - 12 of 12 Posts
Top