Eclipse Cross Forum banner

Przycisk odłączania PHEV jak w Tesli

8.6K views 7 replies 6 participants last post by  Chibibowa  
#1 ·
Cześć wszystkim.

Próbowałem kilku stacji szybkiego ładowania.

Jedna w szczególności nie "zwalnia" mojego samochodu po naładowaniu. To niezwykle frustrujące, ponieważ nie mogę wyciągnąć kabla ładującego i szybko ruszyć w drogę - pozostaję podłączony do ładowarki!!!

Chociaż rozumiem, że jest to problem w dużej mierze z oprogramowaniem firm zajmujących się ładowaniem (musiałem do nich zadzwonić - zdalnie połączyli się ze stacją i mnie zwolnili)... ostatnim razem nikt nie odebrał telefonu i zostałem tam...

I to niezwykle frustrujący problem, który opóźnia moją sesję ładowania i psuje całe doświadczenie, szczerze mówiąc..

Facet w Tesli obok przyszedł z pomocą i natychmiast zapytał mnie, gdzie w Eclipse znajduje się przycisk odłączania oprogramowania.

Nie mam pojęcia, nawet czy jest taki w Mitsubishi Eclipse PHEV w tej sytuacji.

Czy jest?

Dzięki!

(Jeżdżę obecnym modelem PHEV)

#2 ·
Cześć wszystkim.

Próbowałem kilku stacji szybkiego ładowania.

Jedna w szczególności nie "zwalnia" mojego samochodu po naładowaniu. To niezwykle frustrujące, ponieważ nie mogę wyciągnąć kabla ładującego i szybko ruszyć w drogę - pozostaję przywiązany do ładowarki!!!

Mimo że rozumiem, że jest to problem w dużej mierze związany z oprogramowaniem firm zajmujących się ładowaniem (musiałem do nich zadzwonić - zdalnie połączyli się ze stacją i mnie zwolnili)... ostatnim razem nikt nie odebrał telefonu i zostałem tam..

I to niezwykle frustrujący problem, który opóźnia moją sesję ładowania i, szczerze mówiąc, psuje całe doświadczenie..

Facet w Tesli obok przyszedł z pomocą i natychmiast zapytał mnie, gdzie w Eclipse znajduje się przycisk odłączania oprogramowania

Nie mam pojęcia, nawet jeśli taki istnieje w Mitsubishi Eclipse PHEV w tej sytuacji

Czy jest?

(Jeżdżę aktualnym modelem PHEV)

Dzięki!
Nadzieja 👇 pomaga
Daj mi znać, jeśli potrzebujesz linku do pobrania instrukcji obsługi dla Eclipse Cross PHEV
Image

#4 ·
Nadzieja 👇 pomaga
Daj mi znać, jeśli potrzebujesz linku do pobrania instrukcji obsługi Eclipse Cross PHEV
View attachment 1704
Cześć @AANZ, jeśli możesz udostępnić link do instrukcji obsługi Eclipse Cross PHEV, byłbym bardzo wdzięczny. Nie mogę znaleźć żadnego w Internecie.

Jeśli chodzi o stacje ładowania, w miniony weekend miałem wtyczkę szybkiej ładowarki przyklejoną do mojego Eclipse Cross i po wezwaniu pomocy ChargeNet, musiałem odblokować/zablokować/odblokować, aby ją zwolnić.

#5 ·
Jeśli ładowałeś pojazd, gdy był odblokowany, musisz zablokować pojazd, a następnie go odblokować, a kabel ładujący powinien się zwolnić.
Ok, dzięki - spróbuję tego..
To wydaje się trochę dziwne!
To znaczy, oczywiście ładowałem pojazd, gdy był odblokowany... Byłem w samochodzie i pracowałem, czekając na naładowanie... Nie mam w zwyczaju zamykać samochodu, gdy stoi - nie jestem aż tak przewrażliwiony!

Kto miałby to wiedzieć!!!!?

Czy to na pewno zawsze działa, bo nie zaryzykuję tego ponownie, dopóki nie będę absolutnie pewien.

Po prostu MO